El sommelier Josep Roca defensa l’enoturisme de l’Empordà

Categories: mitjans.

El sommelier Josep Roca, propietari del Celler de Can Roca, va defensar l’enoturisme de la denominació d’origen Empordà durant la conferència que va fer dilluns al vespre al Teatre Museu Dalí de Figueres. L’acte, que va aplegar 150 persones, forma part del programa d’actes del Festival del Vi, Vívid, que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

Josep Roca va celebrar públicament que el territori potenciï l’enoturisme de la mà de la Ruta del Vi DO Empordà. La Costa Brava és una zona indiscutiblement turística, i en aquest sentit es va referir a la feina que cal fer en matèria d’enoturisme per seguir creixent en l’àmbit comercial, de comunicació i de convenciment.

La conferència magistral que el sommelier Josep Roca, propietari del Celler de Can Roca, va oferir davant autoritats, patrons de la Fundació Gala – Salvador Dalí, productors empordanesos i aficionats a l’enoturisme i l’enologia va iniciar-se amb una descripció poètica i literària del territori, dels paratges, de la gent i del vincle del mateix sommelier amb l’Empordà, concretament amb la ciutat de Figueres i amb establiments emblemàtics com ara el Motel i l’Hotel Duran. Roca va presentar l’audiovisual del projecte “Terra animada”, que se centra en un treball botànic intens dut a terme a la demarcació de Girona, el qual recull una selecció de 350 espècies de plantes que utilitzen al restaurant. Les referències literàries de poetes i escriptors catalans sobre l’Empordà i el seu vi, la gènesi del vi de la zona, i els atributs naturals, culturals i patrimonials de la destinació influeixen en el producte i marquen la personalitat dels vins empordanesos.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, va afirmar que “fa quinze dies vam iniciar el Vívid, i ara, en el seu equador, estem veient que el públic està responent amb escreix i en la mateixa mesura que els empresaris i les entitats participants, que són els veritables impulsors de la iniciativa, sense els quals no hauria estat possible endegar-la”.

El president de la Fundació Gala – Salvador Dalí, Ramon Boixadós, va manifestar que la Fundació treballa per implicar la seva activitat amb el territori i la gent d’aquest a fi de projectar la cultura a l’exterior. Boixadós va afegir que “és una satisfacció ser una plataforma promocional més del vi”.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va apuntar que la ciutat de Figueres té moltes esperances posades en el festival perquè es vol erigir com a capital del vi, com també es pretén que aquest producte serveix de fil conductor en el territori.

Durant l’acte es va projectar un audiovisual produït pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona per primera vegada, i es va comunicar que serà el vídeo oficial de la Ruta del Vi de la DO Empordà. A la fi de la conferència, es van poder degustar vins de la Ruta del Vi DO Empordà al pati del museu Dalí.

A l’equador del festival, encara es poden veure activitats com ara l’obra de teatre Un tast reial, a Cantallops: una obra que combina humor, música i degustacions en cellers del municipi; la XXXIII Trobada de Cuina a Cadaqués, amb la presència del xef Jaume Subirós, i el seminari “Marca enoturisme”, a Calonge – Sant Antoni, amb ponències de reconeguts experts en turisme del vi.